Mopszmánia

A mopszos képeket, videókat, storykat ide küldhetitek: mopszmania@indamail.hu

1.Mopszmánia szépségverseny!

1. Mopszmánia szépségverseny!!!

Egy alomból

Gazdik mondták

IndaFotó képek

Bélyeg

Pici Tódi csípője

2009.02.20. 12:05 - eric

Címkék: tartás

Tódi, az 5 éves mopsz egy, a kistestű kutyákat sajnos gyakran sújtó betegségben szenved. Gazdái arra lettek figyelmesek, hogy a kutyus fájlalja a hátsó lábait, biceg és a lépcsőmászás se megy már úgy neki, mint régen.A rendelőben beigazolódik az állatorvos gyanúja: Tódi csípőizületi betegségben - hivatalos nevén Perthes-kórban - szenved, ami jellemzően pont az ilyen korú és típusú kutyáknál szokott előfordulni.

A műtéti megoldás sem kizárt: ezzel el lehet érni, hogy az állat megszabaduljon az őt kínzó fájdalmaktól: levágják a csípőcsont fejét, a hiányzó rész szerepét pedig az izmok veszik át. Addig is, amíg megszületik a döntés, Tódi fájdalom- és gyulladáscsökkentő injekciókat kap.

A videót a Média Online készítette dr. Kukla Miklós, a Kutyavári Állatorvosi Rendelő munkatársának közreműködésével. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mopszmania.blog.hu/api/trackback/id/tr14921948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása