Mopszmánia

A mopszos képeket, videókat, storykat ide küldhetitek: mopszmania@indamail.hu

1.Mopszmánia szépségverseny!

1. Mopszmánia szépségverseny!!!

Egy alomból

Gazdik mondták

IndaFotó képek

Bélyeg

Állatkínzás

2008.11.21. 08:00 - Moks

Az olyan kutyákat,amikért az emberek hajlandóak több tízezreket fizetni, sajnos "érdmes" szaporítani is. Nem, ez nem ugyanaz mint tenyésztés. Szaporítónak nevezünk minden olyan embert, aki a kutya egészsége kárára, a haszon reményében folyamatosan szülésre kényszeríti az anyaállatot. Egy ilyen történet jutott el hozzám és bevallom könnyeket csalt a szemembe a szegény mopszi története.

Mikor születik végre precedens értékű ítélet az állatkínzókkal szemben? Amíg csak az esetleges felfüggesztett börtönbüntetés lebeg a fejük felett semmi nem fog változni. Aki képes ilyet tenni egy kutyussal,nem ember....

Nagyon felkavaró a történet!!

"Alíz egy tisztességtelen szaporítótól mentett, nagyon formás, fajtatiszta Mopsz kutyus, aki törzskönyve szerint 2003. Július 10-én született. Eredeti tulajdonosa azért vásárolta, hogy folyamatosan kiskutyái legyenek, és azok értékesítésésből jövedelemre tegyen szert. Nem számított, hogy Alíz egy apró termetű Mopsz kislány, azután sem adta fel a vele való tenyésztési terveket, hogy a kutyusnak császármetszéssel kellett szülnie. Elmondása szerint, két alkalommal történt ilyen beavatkozás, viszont az állatorvos szerint a kutya többször is átesett ilyen műtéten. Aznap, mikor hozzánk került, lassanként tudatosult bennünk, hogy Alíz borzalmasan rossz állapotban van. Először is, amint elkezdtem fürdetni bolháktól agyonmart testét, töményen jött a vér a szőréből. A mellében daganatokat vettem észre, és sérvre utaló jeleket is találtam. Bundája lukacsosra rágott-vakart, fején legyek által korábban beköpött, gombával fertőzött sebek égtelenkednek. Szemeiben teljesen megszünt a könnytermelés, illetve a szaruhártya sérülését is gyanítani lehetett. Borzalmasan fájhatott a szeme! Az orvosi vizsgálat sajnos valamennyi gyanúmat alátámasztotta. A kutya daganatai valószínűleg rosszindulatú daganatok, melyekről még nem tudni, hogy képeztek-e végzetes áttétet, vagy sem. Mindössze 5 év leforgása alatt, ilyen roncsot csinált egy érző kis állatból az emberi kabzsiság. Mégis, Alíz nem haragszik, árnyékként követi azokat az embereket, akiktől néhány jó szót, simogatást kap. Röfögő, hortyogó kis lénye mindenhol jelen van a lakásban és követeli a figyelmet, az élelmet, a foglalkozást. A nap túlnyomó részében aktív, viszont szívesen és nagyokat alszik. A sétát egyenlőre nem nagyon bírja. Mivel eddig soha nem lakott lakásban, így a szobatisztaságot most tanulja. Kutyapelenkára hajlandó elvégezni a dolgát és nem tesz kárt semmiben.
Alíz kezeléseit megkezdtük, megszabadult a bolháktól, műkönnyel és szaruhártya regenerálóval ápoljuk a szemét. Bízunk benne, hogy daganatait sikerül műtéti úton eltávolítani és meggyógyul, viszont egyenlőre teljes gyógyulására kevés esély van."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mopszmania.blog.hu/api/trackback/id/tr62779051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belzebubó 2008.11.23. 15:59:09

Ha szükséged van egy nem drága de mopszimádó homeopátiával izületeket és egyéb betegségeket is gyógyító állatorvosra,akkor szívesen megadom Pöpike orvosának számát.Annyira szereti a mopszokat,hogy folyton puszilgatja őket,ilyet még nem láttam állatorvostól.Ha ő nem lett volna,már a mi Pöpikénk sem lenne,mivel egy másik állatorvos még úgy gondolta várhat a sérvmütét pár hetet. Így az utolsó pillanatban került ehhez az orvoshoz Pöpike és azóta is minden rendben vele.Nagyon drukkolunk Alízkának!
Egyébként ez az állatorvos mondta,hogy sajnos fakír fajta a mopsz,bármennyire fáj neki, nem sír és így nem tudhatja a gazdi mi baj lehet.Kérünk folyamatos infót állapotáról.Szerencse,hogy vannak ilyen emberek is mint Ti akik megmentik a rosszsorsú állatokat!

2008.11.23. 16:02:04

jaj, nagyon drukkolunk, hogy alíz meggyógyuljon!
a szívem szakad meg, ha látom... de milyen jó, hogy hozzátok került!

aki mopszot akar, csak rendes tenyésztőtől vegyetek, tényleg megéri a plusz pénzt! ha olcsó kutyát vesztek, az ilyen vadállatokat (bár ez szegény állatokra sértés) támogatjátok

alízkának puszi puszi puszi

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.23. 18:29:34

Mi is drukkolunk!a levelet én csak kaptam, Alízka nem nálunk van, csak nevet ,elérhetőséget nem akartam kirakni...a lényegen azonban ez nem változtat...hihetetlen milyen "emberek" vannak:(

babyjohanna 2008.11.24. 11:09:26

Nagyon felkavaró történet. Az én kutyám is megbetegedett, 4 és fél hónaposan, legyengűlt az immunrendszere, és csomókban hullott a szőre... Vittem orvoshoz, hetente, öt naponta, (nem kell mondanom mennyi pénzért) de csak nem akart gyógyulni. Antibiotikum, inyekciók, immuerősítő, de nem használt semmi... Felhívtam a tenyésztőt, segítsen. Vissza vittük, azt mondta vissza adja a pénzt. Mondtam nekem a kutya kell, úgyhogy 2 hónap múlva jöhet haza a (szanatóriumból) A tenyésztő 1 hét leforgása alatt helyre hozta, úgy a Zsanit, hogy most már csak arra várunk, hogy kezdjen visszabundásodni. Nagyon hiányzik, de tudom, hogy jó helyen van. Kevés ilyen lelkiismeretes tenyésztő van.


süti beállítások módosítása